El Kiram International

 

El Kiram International je organizacija širokog spektra aktivnosti,među kojima važno mjesto zauzimaju humanitarne aktivnosti.Naime organizacija podržava sve progresivne-humanitarne projekte na ovim prostorima koji imaju za svrhu pomoći prije svega,jetimima,šehidskim porodicama stradalim u proteklom ratu na prostorima naše domovine BiH,Kosova i šire.

Zatim socijalno ugroženim porodicama,studentima koji su teškoj materijalnoj situaciji kao i djeci koja u ovom momentu  nemaju osnovni školski materijal i pribor sa posebnim osvrtom na povratničku djecu u Istočnoj Bosni kao i Sandžaku,Kosovu i Makedoniji.Imamo blisku saradnju sa većinom humanitarnih organizacija sa ovih prostora EU bez obzira da li oni nastupaju samostalno ili u sklopu džemata.Tako da ovaj projekat organizacije odlaska na hadž i umru sadrži jednim dijelom ovaj humanitarni aspekt,tj. prijavljivanjem El Kiramu International  za odlazak na hadž i umru Vi ste direktni učesnik u svim našim humanitarnim aktivnostima i samim tim postajete i član naše organizacije bez plaćanja dodatne članarine i bez dodatnih obaveza za Vas,naravno ako to želite.

Prednost je u tome da u slučaju ponovne prijave za odlazak na hadž i umru stičete određene pogodnosti.Ovom jedinstvenom konceptu sinteze humanitarnog rada i visoko profesionalne organizacije odlaska na hadž i umru,El Kiram International prevazilazi uskogrude privatne interese i sve svoje resurse i iskustvo daje na usluzi svojim hadžijama i hadžama.

Isto tako El Kiram International Vas obavještava da je naš novi saradnik za administrativna pitanja hadži Ibrahim Ukov.Specijalni saradnik za šerijatska pitanja je mag.Miralem ef. Misini sa Islamskog Univerziteta u Medini.

Uskoro ćemo objaviti imena svih šerijatskih vodiča koji će ove godine inša Allah biti dio tima naše organizacije.Doktor El Kiram International  je i ove godine doc.dr.Mevaip Gurguska iz Ciriha.

Molimo Allaha džele šanuhu da primi naš nijet i naše dove da istrajemo na putu služenja Gospodaru i Ummetu poslanika Muhameda s.a.v.s 

 

www.elkiram.org

 

 

Pratite nas preo drustvenih mreza